PAINTBALL IN ROMANIA
LIGA DE PAINTBALL SPORTIV unica in ROMANIA.
Lista Forumurilor Pe Tematici
PAINTBALL IN ROMANIA | Inregistrare | Login

POZE PAINTBALL IN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Tanya321 Profile
Femeie
19 ani
Giurgiu
cauta Barbat
27 - 63 ani
PAINTBALL IN ROMANIA / All about the guns / LEGALITATE IN PAINTBALL  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mercenar
Administrator

Din: CONSTANTA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 39
Vreau sa deschid eu acest subiect pentru ca sunt cel mai indreptatit sa o fac si sa-i indrum pe cei care deja sunt in PAINTBALL dar, mai presus de orice, pe cei ce vor intra in PAINTBALL de acum inainte.
PAINTBALL-ulul este cel mai placut si mai energizant SPORT din lume si va spun asta ca specialist al Armelor care n-am simtit pana acum, de cand ma ocup de PAINTBALL, asa mare placere si pofta de viata si am 49 de ani.
Trecand peste toate acestea trebuie sa luam in discutie si foarte serios LEGALITATEA actiunilor noastre in cadrul acestui SPORT si asta datorita faptului ca vrand nevrand, noua Lege privind regimul armelor si munitiilor L. 295/2004, ne obliga pe toti sa urmam anumite canoane care, pana anul acesta, nu ni se impuneau.
Noua lege este completa, aprobata si a intrat in vigoare de la 01 Martie 2005 iar politia chiar daca se face ca nu o intelege inca va aplica cu scrupulozitate prevederile acesteia pentru oricine indiferent ca esti simplu utilizator de MARKERE (ARME NELETALE) sau comerciant.
Cine doreste legea mi-o poate cere si imediat o pun la dispozitia oricui si asta pentru ca trebuie cunoscuta.
In calitate de Presedinte al Ligii de PAINTBALL SPORT prima liga de acest gen din Romania voi lua legatura cu factorii de raspundere din Ministarul Administratiei si Internelor si voi cauta sa indulcesc Metodologia de aplicare a acestei legi pentru ca doar acolo se mai poate umbla.
Pana atunci ascultati sfatul meu:
-NU VINDETI ARME DE PAINTBALL DACA NU SUNTETI ARMURIERI AUTORIZATI;
-NU CUMPARATI ARME DE PAINTBALL DE LA COMERCIANTI NEAUTORIZATI;
-CAND AVETI INTENTIA SA CUMPARATI O ARMA DE PAINTBALL CERETI INFORMATII DE LA POLITIA LOCALA SERVICIUL ARME SI MUNITII;
-NU FOLOSITI ARMELE DE PAINTBALL IN AFARA TERENURILOR AMENAJATE SI/SAU ACTIVITATILOR ORGANIZATE DE OPERATORI AUTORIZATI DE PAINTBALL;
-NU CUMPARATI UN MARKER DE PAINTBALL FARA TOATE CELELALTE COMPONENTE DE PROTECTIE OBLIGATORII;
-NU TRAGETI CU BILA CU VOPSEA AMPOTRIVA PERSOANELOR NEPROTEJATE;
NU TRANSPORTATI MARKERE DE PAINTBALL FARA MASON PE TEAVA SI NU SCOATETI ACEST MANSON DECAT IN TERENUL DE PAINTBALL;
-OPERATORILOR...!!! NU LASATI JUCATORII SA INTRE IN TEREN NEINSTRUITI, FARA SA SEMNEZE "ASUMAREA RASPUNDERII" SI FARA SA FIE ARBITRATI;
-PROTECTIA CELOR DIN TEREN SI DIN AFARA ACESTUIA ESTE CEL MAI IMPORTANT DEZIDERAT AL NOSTRU;
-CITITI LEGEA SI PUNETI INTREBARI PE FORUM LA ACEST TOPIC.

Cu respect,

DOROSIN J. MIHAI
Presedinte
L.P.S.


pus acum 19 ani
   
Victor
Vizitator



Mihai,

Este foarte bine ca ai deschis acest subiect, mai ales ca asa cum am discutat la ultima intalnire, am format un grup in liga (care pana acuma nu a fost deloc activ) care sa se ocupe de asa ceva.
Absolut toate avertizarile prezentate de tine sunt foarte corecte, dar din cate am citit eu legea o parte din ele nu sunt incluse acolo. Oricum chiar daca nu sunt incluse ar trebui incluse intr-o forma sau alta.

Sper ca in calitate de Presedinte al Ligii, cand vei initia discutiile cu Ministerul Administratiei si Internelor vei avea o agenda de discutii bine stabilita si mai ales cunoscuta si aprobata de toti membrii ligii.

Daca tot s-a deschis acest topic de catre tine si esti presoana cu cea mai mare experienta de aici in acest domeniu as vrea sa incepem sa discutam prin intermediul acestui forum problemele legate de aceasta lege si agenda ce urmeaza a fi prezentata autoritatilor!

Astfel, eu propun:
- ca toti membrii ligii, operatori de terenuri de paintball, care nu au autorizatie de armurier, sa fie indrumati si ajutati de ceilalti sa isi obtina aceasta autorizatie pentru a facilita promovarea acestui sport. Adica: daca o sa fie doar 2-3 firme in tara asta care o sa aiba dreptul sa vanda markere de paintball, atunci se va crea o situatie de oligopol, deloc favorabila dezvoltarii comertului si al acestui sport implicit. Pentru ca este bine stiut ca doar cei care au echipament propriu de paintball sunt seriosi si reprezinta baza viitoare pentru echipe.


pus acum 19 ani
   
Victor
Vizitator



Continuri propunerile:

- sa creem un contract standardizat care sa serveasca drept model pentru toti armurierii care comercializeaza echipamente de paintball, in care sa fie prevazute restrictiile referitoare la utilizarea echipamentului de paintball. Acest contract sa il prezentam autoritatilor pentru a fi acceptat. Astfel toti operatorii de paintball si persoanele care achizitioneaza echipamente de paintball vor cunoaste drepturile si obligatiile care le revin in momentul detinerii unor astfel de echipamente.

- sa facem cunoscuta si eventulual sa simplificam procedura prin care presoanele fizice care doresc sa isi achizitioneze echipamente de paintball trebuie sa se autorizeze la autoritatile competente.

- sa reglementam activitatea de paintball si din punct de vedere al altor autoritati ale statului - ISCIR - si sa avem niste reguli foarte clare pe care toti membrii ligii vor trebui sa le urmeze, in privinta organizarii de jocuri de paintball (cu caracter comercial sau nu) pe terenuri amenajate si mai ales sa vedem cum reglementam activitatile de paintball in zone neamenajate si cu caracter temporar.

Acestea sunt problemele la care ma gandesc eu si cu care simt eu ca ne confruntam in momentul de fata. Daca sunt si alte probleme care au aparut in noua lege si care eu nu le-am sesizat si care ar putea influenta activitatea membrilor ligii astept sa le prezinte cei care le-au sesizat. Iar dupa ce vom avea o imagine clara a problemelor ce trebuiesc rezolvate sau la care trebuie sa ne adaptam trebuie sa trecem foarte rapid la gasirea de solutii pentru ele.

Sa auzim numai de bine,
Victor


pus acum 19 ani
   
lala_land
Proto

Din: deva
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 471
asha vrea sa shtiu shi eu ce tre sa faci sa devii armurier ca is dispus...catziva pashi shi sa imi spuneti unde ma pot interesa ... mersi

_______________________________________


pus acum 19 ani
   
Dumi
Vizitator



La Toulouse

pus acum 19 ani
   
Against_
Overdose - CTP

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 387
Problema se pune in felul urmator (in opinia mea) - Trebuie facuta o actiune comuna la nivelul ligii. Daca incepe fiecare sa umble cu markeru' pe unde ii trazneste mintea o sa se ridice tot felul de sprancene si o sa se puna tot felul de intrebari. Daca se actioneaza la nivel de liga, trecand peste divergentele si concurenta dintre membrii (promotori) exista sansa sa se simplifice si sa se clarifice lucrurile. Cred ca e in interesul lor, in primul rand, sa poata vinde echipament si totul sa fie perfect legal.

_______________________________________
...And praying I don't dose
Until my 9 Volt battery goes..

pus acum 19 ani
   
Botez
dmc

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1462
io zic ca trebuie sa se rezolve legat cat mai repede probelmele legatde de markere nu de alta da in ritmul exponential in care se dezvolta paintballu la noi nu o sa treaca mult timp pana cand o sa iasa nu prost cu gunu p'afar si sa traga k idiotu si sa iesa urat cu autoritatiile  si atunci ar fi foarte bine sa avem totu cat se poate de legal k sa ne ''patam'' imaginea cat se poate de putin

_______________________________________
Paintball counsultant, from woodball to speedball. from pumpgun to electropneumatic highgrade tournament markers. from field paint to tournament paint. from rookies to semi-pro players.
_____________________________________________________________________________________
Romaniacs Rudeboyz Team !!!Sponsors!!!: SmartParts, Citypaintball, Boxseries

pus acum 19 ani
   
Victor
Vizitator



Pentru Mihai-Sefu': as vrea sa stiu si eu care mai este stadiul discutiilor cu cei de la politie in legatura cu echipamentele si cu modificarile aduse legii. Pentru ca noi avem unele informatii care sunt mult diferite de ceea ce stiam cu totii... oricum in bina.
Pana acuma ai mai facut demersuri la cei de la politie?


pus acum 19 ani
   
Duncan
Banda Obscura - CTP

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 94
Legat de politie...

Cei care se ocupa de asa ceva sunt cei de la Serviciul Arme Munitii Explozivi etc. Mi s-a intamplat o faza amuzanta pentru ca m-am nimerit sa fiu in birou la Serv. arme si munitii de la politia capitalei cand niste baieti (cred ca erau cei cu terenul de la Plaza pentru ca nu ii mai vazusem si nu ii stiam, sau unii cu paduri) au venit sa se intereseze ce le trebuie ca sa poata sa aduca in tara si sa organizeze jocuri cu arme de paintball.

Trecand peste misto-uri, faza este ca teoretic, conform legii, ca sa poti detine o arma de paintbal ca pariticular cel mai sigur ar fi sa ai un "certificat de detinator", este fostul permis de arma care acum este separat pentru armele de vanatoare si cele non-letale (pistoale cu gaze, arbalete, arme cu aer comprimat, chei franceze etc.). Detalii despre cum se poate obtine exista mi se pare pe diverse site-uri ale politiei si in orice caz formalitatile sunt mult mai putine decat erau in trecut, oricum e practic vorba despre o foaie A4 cu antet si stampila...

Problema e la cei cu terenuri, unde vin cetateni carora li se pune o arma in mana. Concluzia la care s-a ajuns a fost ca, tot cf. legii, singura solutie legala este sa existe cate un "magazioner" angajat al firmei si care sa alerge dupa fiecare jucator prin teren si sa il supravegheze...


_______________________________________
If you're in a fair fight means you haven't planned well.
Though I walk through the Valley of Death I fear no evil; 'cause the artillery is on call for me.

pus acum 19 ani
   
ktulu
Banda Obscura - CTP

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 713
eu am un marker de paintball primit prin '98


banuiesc ca imi trebuie o autorizatie (logic) ca legea a intrat deja in vigoare, ce trebuie sa fac?


_______________________________________
ro-maniacs rudeboys

sponsored by: citypaintball     box series     smart parts

pus acum 19 ani
   
Victor
Vizitator



Vad ca si pe subiectul asta am pierdut sirul discutiilor, noroc cu Duncan care chiar a venit cu o informatie noua si coerenta. Oricum realitatea nu este chiar asa de grava legea la care se incadreaza markerele de paintball este facuta pentru oameni si cine vrea sa o respecte o poate respecta foarte usor, chiar daca are un pic mai mult de munca.

pus acum 19 ani
   
Duncan
Banda Obscura - CTP

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 94
NOTIFICAREA, ÃŽNSCRIEREA ŞI RADIEREA ARMEI NELETALE

1. NOTIFICAREA

1.1. Documente necesare pentru obţinerea dovezii de notificare în vederea procurării armei neletale:

notificare prealabilă ;
copie CI/BI;
dovada de achitare a taxei;
documente justificative de utilizare pentru armele prevăzute la nr. crt. 26, 27, 28, 29, 31, şi 32 din Anexa la Legea 295/2004;


1.2. După depunerea notificării la organul de poliţie competent, în termen de 3 zile se eliberează dovada notificării (model anexa 14 din H.G. nr. 130/24.02.2005) cu o valabilitate de 30 zile.

1.3. Când arma neletală este procurată din străinătate se va depune şi certificatul de îndeplinire a condiţiilor de omologare eliberat de Autoritatea Naţională de Omologare a Armelor şi Muniţiilor (după înfiinţarea acestui organ).



2. ÃŽNSCRIEREA ARMEI NELETALE ŞI ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE DEŢINĂTOR


După procurarea armei neletale, solicitantul are obligaţia de a se prezenta în termen de 5 zile la organul competent care a emis dovada notificării în vederea eliberării certificatului de deţinător (model anexa 15 din H.G nr. 130/24.02.2005) şi înscrierea armei neletale în acest document. Pentru aceasta va prezenta următoarele acte:

dovada notificării, ştampilată si semnată pe verso de armurier, în cazul cumpărării;

factura de procurarea armei, sau după caz:

certificat de moştenitor;

act de donaţie;

chitanţă vamală;

ordin/dispoziţie de recompensă sau dar, a conducătorului instituţiei;

arma şi muniţia procurată.



RADIEREA

Solicitantul se prezintă la organul de poliţie competent pentru radierea armei neletale în termen de 5 zile de la înstrăinare cu următoarele documente:

cerere model;
factura de vânzare a armei neletale eliberată de un armurier, sau după caz, act de donaţie;
certificatul de deţinător;
BI/CI – original şi copie;
dovada de achitare a taxei.


Observaţii:

Orice operaţiune de vânzare cumpărare a armelor neletale se va face numai prin intermediul armurierilor.

Dovada dobândirii-procurării unei arme neletale se poate face şi cu actele notariale prevăzute de lege (certificat de moştenitor, donaţie, etc.), în original sau copie autentificată.



Acte necesare pentru avizarea operaţiunilor de import-export cu arme şi muniţii
CONDIŢII ÃŽN CARE PERSOANELE JURIDICE POT EFECTUA OPERAŢIUNI CU ARME ŞI MUNIŢII
în obiectul de activitate să aibă incluse operaţiuni cu arme şi muniţii;

societatea să fie autorizată de unitatea de poliţie pe raza căreia îşi are sediul, conform art. 108 din Legea nr. 295/2004;

să deţină spaţiu pentru depozitare şi vânzare cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 333/2003 şi Ordinului Ministrului de Interne nr. 1011/1999;

să deţină registru tip pentru evidenţierea operaţiunilor de vânzare a armelor şi muniţiilor, vizat de organele de poliţie competente;

persoanele care efectuează operaţiuni cu arme şi muniţii, să prezinte certificat de cazier judiciar din care să rezulte că nu au fost condamnate pentru săvârşirea de infracţiuni ce prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa statului sau pentru viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.



ACTE NECESARE ÃŽN VEDEREA OBŢINERII AVIZULUI PE LICENŢELE DE IMPORT-EXPORT DE CĂTRE AGENŢII ECONOMICI PENTRU ARME DE FOC ŞI MUNIŢII
ACTE NECESARE DEPUNERII DOSARULUI



1. La prima solicitare a unui aviz:

cerere în care se solicită avizarea, pentru fiecare licenţă (dublu exemplar);

copie după factura proformă tradusă şi legalizată;

certificat constatator de la Registrul Comerţului;

cazierul fiscal al societăţii care solicită avizul pentru operaţiuni de import-export, eliberat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice;

copie după statutul societăţii, în care să fie prevăzut, în mod expres faptul că societatea desfăşoară operaţiuni cu arme şi muniţii (comerţ, import-export, conform cod CAEN, 5147, 5248, 5250, etc.);

copie de pe autorizaţia emisă de Inspectoratele Judeţene de Poliţie sau după caz D.G.P.M.B. în baza art. 108 din Legea nr. 295/2004;

licenţele de import / export eliberate de Ministerul Afacerilor Externe - Direcţia Licenţe;

copie după contractul cu unitatea de jandarmi care să asigure paza transportului armelor şi muniţiilor (conform art. 25 (2) din Legea nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor);

chitanţa în original a plăţii taxei pentru acordarea avizului, în regim normal sau de urgenţă;

delegaţia, în copie, a persoanei care depune dosarul, emisă de societatea care solicită avizul, cu semnătura şi ştampila conducătorului unităţii.



2. La următoarele solicitări:

cerere de avizare (dublu exemplar) pentru fiecare licenţă;

copie după factura proformă tradusă şi legalizată;

certificat constatator de la Registrul Comerţului;

cazierul fiscal al societăţii care solicită avizul pentru operaţiuni de import-export, eliberat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice;

licenţele de import sau export eliberate de Ministerul Afacerilor Externe - Direcţia Licenţe;

copie după contractul cu o unitate de jandarmi pentru asigurarea pazei transportului armelor şi muniţiilor;

chitanţa în original a plăţii taxei pentru acordarea avizului, în regim normal sau de urgenţă;

delegaţia, în copie, a persoanei care depune dosarul, emisă de societatea care solicită avizul, cu semnătura şi ştampila conducătorului unităţii;



OBLIGAŢIILE SOCIETĂŢILOR COMERCIALE DUPĂ EFECTUAREA IMPORTULUI


Societăţile comerciale care au obţinut avizul favorabil pentru importul sau exportul de materii explozive au obligaţia, ca în termen de 30 zile de la efectuarea importului, să se prezinte la S.I.A.E.S.T. cu următoarele documente:

Licenţele de import;

Declaraţiile vamale pentru import;

Facturile externe.



PROGRAMUL DE DEPUNERE ŞI RIDICARE A DOSARELOR



Marţi: orele 11-13 - Şeful Serviciului Independent Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice

Miercuri: orele 13-15 - Adjunctul şefului Serviciului Independent Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice

Joi: orele 14-16 - Şeful Serviciului Independent Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice



NOTĂ:

Dosarele de avizare a licenţelor de import-export se depun la sediul I.G.P.R.- S.I.A.E.S.T., prin serviciul secretariat (tel. 021/208.25.25 int. 26041), în zilele de audienţă stabilite de conducerea unităţii.

NU SE ACCEPTĂ DEPUNEREA DOSARELOR ÃŽN ALTE CONDIŢII, SAU PRIN INTERMEDIARI.

NU SE ACCEPTĂ DECÂT DEPUNEREA DOSARELOR COMPLETE, VIZATE ÃŽN ACEST SENS DE UN LUCRĂTOR AL SERVICIUL INDEPENDENT ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE TOXICE DIN INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE .


_______________________________________
If you're in a fair fight means you haven't planned well.
Though I walk through the Valley of Death I fear no evil; 'cause the artillery is on call for me.

pus acum 19 ani
   
Duncan
Banda Obscura - CTP

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 94


_______________________________________
If you're in a fair fight means you haven't planned well.
Though I walk through the Valley of Death I fear no evil; 'cause the artillery is on call for me.

pus acum 19 ani
   
DAS
Nexus Paintball SB

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 24

Duncan a scris:

NOTIFICAREA, ÃŽNSCRIEREA ŞI RADIEREA ARMEI NELETALE

2. ÃŽNSCRIEREA ARMEI NELETALE ŞI ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE DEŢINĂTOR


După procurarea armei neletale, solicitantul are obligaţia de a se prezenta în termen de 5 zile la organul competent care a emis dovada notificării în vederea eliberării certificatului de deţinător (model anexa 15 din H.G nr. 130/24.02.2005) şi înscrierea armei neletale în acest document. Pentru aceasta va prezenta următoarele acte:

dovada notificării, ştampilată si semnată pe verso de armurier, în cazul cumpărării;

factura de procurarea armei, sau după caz:

certificat de moştenitor;

act de donaţie;

chitanţă vamală;

ordin/dispoziţie de recompensă sau dar, a conducătorului instituţiei;

arma şi muniţia procurată.



Duncan,
din ce ai scris tu , trebuie sa parcurgi pasii astia si pentru "munitie". Asta inseamna ca trebuie sa te duci sa declari fiecare cutie de bile in parte ?
e cam aiurea


pus acum 19 ani
   
Laurentiu
Administrator

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 126
bilele nu sunt munitie... sunt doar bile cu vopsea...

_______________________________________
Working with markers is a lot like butt sex. The more lube you use the easier things will slide in

pus acum 19 ani
   
DAS
Nexus Paintball SB

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 24
Intr-adevar sunt doar bile cu vopsea..dar depinde cine vine sa te intrebe

...ca si la autorizatie de ex la inceput mi-au zis ca e o tampenie ca trebuie sa "vin la ei pentru markere"  ca in final sa ajunga sa imi zica, ca trebuie si armele si munitia sa le depozitez in dulapuri metalice, neaparat separat.
Deci depinde si de ce oameni dai.
Asa ca mai bine  "sufli si in iaurt" , parcurgi toti pasii si nu ai probleme.
Nu m-ar mira daca in viitor , bilele cu vopsea vor fi considerate munitie :P


pus acum 19 ani
   
Blasphemous
PAINTBALL STRIKE CLUB

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 107
HG 130/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a L 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor
.......................................................
SECŢIUNEA a 2-a
  Procedura de autorizare a persoanelor juridice pentru a deţine şi, după caz, a folosi arme şi muniţii neletale

   Art. 65. - (1) Persoanele juridice române prevăzute la art. 66 alin. (3), (4) şi (5) din Lege, care doresc să deţină şi, după caz, să folosească arme şi muniţii neletale, dacă acest fapt se justifică în raport cu obiectul lor de activitate, trebuie să solicite în prealabil organului de poliţie competent potrivit Legii eliberarea certificatului de deţinător pentru arme şi muniţii neletale, al cărui model este prezentat în anexa nr. 23.
   (2) ÃŽn vederea obţinerii certificatului prevăzut la alin. (1), persoana juridică interesată trebuie să depună la organul de poliţie în a cărui rază de competenţă teritorială se află sediul o notificare referitoare la intenţia de procurare a armelor şi muniţiilor neletale, însoţită de documentele prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. a)-d), f) şi h)-i), cu excepţia certificatelor de absolvire a unui curs de instruire teoretică şi practică în domeniul armelor şi muniţiilor.
   (3) Pe baza documentelor prevăzute la alin. (2), precum şi a verificării îndeplinirii condiţiilor de păstrare şi asigurare a securităţii armelor şi a muniţiilor, organul de poliţie competent eliberează solicitantului, în termen de 30 de zile, dovada notificării, al cărei model este prezentat în anexa nr. 24, pentru un număr de arme care se justifică în raport cu scopul deţinerii sau, după caz, al folosirii acestora.
   (4) ÃŽn cazul în care, în urma verificărilor efectuate de organul de poliţie competent, se constată că nu sunt întrunite condiţiile pentru deţinerea tuturor sau a unei părţi din numărul total de arme pentru care se solicită certificarea, acesta informează în scris solicitantul asupra motivelor pentru care nu se eliberează dovada notificării sau, după caz, aceasta se acordă pentru un număr mai mic de arme decât cel solicitat.
   Art. 66. - (1) Persoana juridică titulară a dovezii de notificare poate procura cantitatea de arme înscrisă în acest document atât din România, cât şi din străinătate, şi este obligată ca, prin reprezentantul său, să se prezinte la organul de poliţie competent, cu armele, precum şi cu documentul de provenienţă şi certificatele de omologare sau certificatele de atestare a îndeplinirii condiţiilor de omologare, pentru fiecare armă, în termen de 5 zile de la procurare ori, după caz, de la data introducerii armelor pe teritoriul României, în vederea eliberării certificatului de deţinător.
   (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), în cazul în care numărul armelor procurate este mai mare de 10, persoana juridică are obligaţia să le depoziteze în spaţiile amenajate în acest scop, pe care le deţine, şi să informeze organul de poliţie competent în legătură cu procurarea acestora şi locul de depozitare.
   (3) Organul de poliţie sesizat în condiţiile alin. (1) şi (2) eliberează certificatul de deţinător numai după ce, în prealabil, verifică concordanţa dintre numărul, categoria, tipul, caracteristicile şi destinaţia armelor pentru care s-a acordat dovada notificării, cu cele înscrise în documentele care fac dovada procurării şi cu cele existente la solicitant. ÃŽn situaţia prevăzută la alin. (2), această verificare se efectuează la locul de depozitare a armelor şi muniţiilor.
   Art. 67. - ÃŽn cazul în care persoana juridică înstrăinează una sau mai multe dintre armele pe care le deţine în baza certificatului de deţinător, este obligată să informeze organul de poliţie competent, care va proceda la radierea acestora din certificat şi va verifica efectuarea menţiunilor corespunzătoare în evidenţele persoanei juridice.


_______________________________________
I don't want to start / Any blasphemous rumours
But I think that God's / Got a sick sense of humour
And when I die / I expect to find Him laughing

pus acum 19 ani
   
Blasphemous
PAINTBALL STRIKE CLUB

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 107
HG 130/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a L 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor
.......................................................
SECŢIUNEA a 2-a
  Procedura de autorizare a persoanelor juridice pentru a deţine şi, după caz, a folosi arme şi muniţii neletale

   Art. 65. - (1) Persoanele juridice române prevăzute la art. 66 alin. (3), (4) şi (5) din Lege, care doresc să deţină şi, după caz, să folosească arme şi muniţii neletale, dacă acest fapt se justifică în raport cu obiectul lor de activitate, trebuie să solicite în prealabil organului de poliţie competent potrivit Legii eliberarea certificatului de deţinător pentru arme şi muniţii neletale, al cărui model este prezentat în anexa nr. 23.
   (2) ÃŽn vederea obţinerii certificatului prevăzut la alin. (1), persoana juridică interesată trebuie să depună la organul de poliţie în a cărui rază de competenţă teritorială se află sediul o notificare referitoare la intenţia de procurare a armelor şi muniţiilor neletale, însoţită de documentele prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. a)-d), f) şi h)-i), cu excepţia certificatelor de absolvire a unui curs de instruire teoretică şi practică în domeniul armelor şi muniţiilor.
   (3) Pe baza documentelor prevăzute la alin. (2), precum şi a verificării îndeplinirii condiţiilor de păstrare şi asigurare a securităţii armelor şi a muniţiilor, organul de poliţie competent eliberează solicitantului, în termen de 30 de zile, dovada notificării, al cărei model este prezentat în anexa nr. 24, pentru un număr de arme care se justifică în raport cu scopul deţinerii sau, după caz, al folosirii acestora.
   (4) ÃŽn cazul în care, în urma verificărilor efectuate de organul de poliţie competent, se constată că nu sunt întrunite condiţiile pentru deţinerea tuturor sau a unei părţi din numărul total de arme pentru care se solicită certificarea, acesta informează în scris solicitantul asupra motivelor pentru care nu se eliberează dovada notificării sau, după caz, aceasta se acordă pentru un număr mai mic de arme decât cel solicitat.
   Art. 66. - (1) Persoana juridică titulară a dovezii de notificare poate procura cantitatea de arme înscrisă în acest document atât din România, cât şi din străinătate, şi este obligată ca, prin reprezentantul său, să se prezinte la organul de poliţie competent, cu armele, precum şi cu documentul de provenienţă şi certificatele de omologare sau certificatele de atestare a îndeplinirii condiţiilor de omologare, pentru fiecare armă, în termen de 5 zile de la procurare ori, după caz, de la data introducerii armelor pe teritoriul României, în vederea eliberării certificatului de deţinător.
   (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), în cazul în care numărul armelor procurate este mai mare de 10, persoana juridică are obligaţia să le depoziteze în spaţiile amenajate în acest scop, pe care le deţine, şi să informeze organul de poliţie competent în legătură cu procurarea acestora şi locul de depozitare.
   (3) Organul de poliţie sesizat în condiţiile alin. (1) şi (2) eliberează certificatul de deţinător numai după ce, în prealabil, verifică concordanţa dintre numărul, categoria, tipul, caracteristicile şi destinaţia armelor pentru care s-a acordat dovada notificării, cu cele înscrise în documentele care fac dovada procurării şi cu cele existente la solicitant. ÃŽn situaţia prevăzută la alin. (2), această verificare se efectuează la locul de depozitare a armelor şi muniţiilor.
   Art. 67. - ÃŽn cazul în care persoana juridică înstrăinează una sau mai multe dintre armele pe care le deţine în baza certificatului de deţinător, este obligată să informeze organul de poliţie competent, care va proceda la radierea acestora din certificat şi va verifica efectuarea menţiunilor corespunzătoare în evidenţele persoanei juridice.


_______________________________________
I don't want to start / Any blasphemous rumours
But I think that God's / Got a sick sense of humour
And when I die / I expect to find Him laughing

pus acum 19 ani
   
Blasphemous
PAINTBALL STRIKE CLUB

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 107
aici este tot textul Hotararii 130/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor


Modificat de Blasphemous (acum 19 ani)


_______________________________________
I don't want to start / Any blasphemous rumours
But I think that God's / Got a sick sense of humour
And when I die / I expect to find Him laughing

pus acum 19 ani
   
Ghiauru
spyder

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 18
La politie mi s-a spus ca nu pot organiza partide de paintball daca persoanele care participa nu sint autorizate. Autorizarea cica se face doar daca iti cumperi o arma.Voi cum procedati

pus acum 19 ani
   
Victor
Vizitator



In ce oras ai discutat la politie? - problema mare este ca fiecare politist interpreteaza cum vrea legea....

pus acum 19 ani
   
Duncan
Banda Obscura - CTP

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 94

DAS a scris:

Intr-adevar sunt doar bile cu vopsea..dar depinde cine vine sa te intrebe

...ca si la autorizatie de ex la inceput mi-au zis ca e o tampenie ca trebuie sa "vin la ei pentru markere"  ca in final sa ajunga sa imi zica, ca trebuie si armele si munitia sa le depozitez in dulapuri metalice, neaparat separat.
Deci depinde si de ce oameni dai.
Asa ca mai bine  "sufli si in iaurt" , parcurgi toti pasii si nu ai probleme.
Nu m-ar mira daca in viitor , bilele cu vopsea vor fi considerate munitie :P


Dupa cum spunea si Laurentiu, bilele de plastic umplute cu vopsea nu sunt munitie. Orice obiect poate sa fie proiectil daca il bagi pe tseava unei arme cu aer comprimat.


_______________________________________
If you're in a fair fight means you haven't planned well.
Though I walk through the Valley of Death I fear no evil; 'cause the artillery is on call for me.

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la